cinenden naar het hoge noorden

Tromsø - Alta

Dag allemaal...


Vanmorgen zijn we om half zes opgestaan... de reden hiervan is dat mijn reisleidster vandaag een autorit gepland heeft van een kleine 600 kilometer door Finland naar Alta. En wat een prachtige rit was dit zeg... de reis voerde ons over een 70km weg dwars door de ongerepte natuur van Noorwegen en Finland. Onwaarschijnlijk mooi... Na nog geen 5 kilometer gereden te hebben werden we aangehouden door de Noore politie.... je raadt het nooit.... alcoholcontrole om 07:00 uur op maandag ochtend... had ik ff mazzel dat ik alleen zwarte koffie had genomen bij het ontbijt in plaats van de gebruikelijke Irish Coffee hahahahaaaa.

Onderweg kwamen we een suicidaal rendier tegen... dit prachtbeest stond ineens midden op de weg... je wordt hier elke kilometer minstens 1x gewaarschuwd voor dit verschijnsel dus dit was geen totale verrassing. Onderweg kwamen we een typisch Fins eethuisje tegen dat werd gerunt door een ouder echtpaar. Hier hebben een overheerlijke zalmsoep gegeten. Hierna weer snel door richting de Noorse grens. Bij een rendierenboerderij hebben we op vezoek van de reisleiding nog een pitstop gemaakt om de teller van het fototoestel weer naar een olympisch niveau te brengen. Met een lamme vinger en 7 volle fotorolletjes zijn we weer vertrokken voor het laatste stuk richting Alta.

Vannacht verblijven we op een huskyfarm. Een plek met 95 huskyhonden en een aantal tipitenten... midden in de natuur.

Hier aangekomen heeft een van de vrijwilligers hier ons rondgeleid... in de zomermaanden (muv juli en augustus vanwege de te hoge temperatuur, wel 12 graden !) worden de honden ingezet achter karretjes, maar in de wintertijd gaan ze minstens 1x per dag de bossen in en trekken ze sledes voort.

We hebben hier ook vanavond gegeten... ik had rendierenpasa en Cindy had zalmpasta.... lekker hoor.

Nu even terug in onze tent.. lekker de houtkachel opgestookt... een klein glaasje Jack erbij... het leven is wel leuk !!


Morgen beloofd ook weer een topdag te worden maar daarover morgen meer...

Voor nu bedankt en welterusten...


Cinenden


Reacties

Reacties

Willem

Broertje en zusje, fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben geniet van alles om jullie heen en hou ons op de hoogte van jullie avonturen en doe Pipi de groeten als je ze tegen komt..😉🥂

Tessa

Ok wat zijn de kansen op een alcohol controle... Juist 100% in jullie geval. Super gaaf weer. Fijn dat jullie het top hebben...genieten.

Carla

Het zijn weer super leuke belevenissen. Geniet er maar lekker van. Groetjes van de kattenbeesies. 🐹🐹💋

Cindy & Dennis van den Bout

Ja bijzonder hè Tess, hebben we dat ook weer eens meegemaakt geen "Bob" sleutelhanger gekregen 😭 trouwens

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!